sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Tiesitkö, että osa feministeistä kokee feminismin puhtaasti sukupuolibinääriyden kautta. Feministipistoja-blogi sekä Rationalwikin artikkeli aiheesta "Trans-exclusionary radical feminism" ovat tämän blogimerkinnän lähteet :

"2010-luvun feminismissä hallitsevana piirteenä on intersektionaalisuus. Tämä tarkoittaa sen huomioimista että syntymässä määritellyn sukupuolen lisäksi ihmisen elämään vaikuttavat yhdessä ja erikseen monet muut tekijät: esimerkiksi etninen tausta, sukupuolen moninaisuus, seksuaalinen suuntautuminen, toimintakyky ja yhteiskuntaluokka. On kuitenkin myös sellaisia feministejä, jotka eivät tätä halua tunnustaa, syystä tai toisesta. Useimmiten heitä kiusaa eniten sukupuolen moninaisuuden huomioiminen. Miksi? En tiedä, mutta aion arvata."



"Trans-exclusionary radical feminism (TERF; also Trans women exclusionary feminism or TWEF[note 1]) is a subgroup of radical feminism characterized by transphobia, especially transmisogyny,[note 2] and hostility to the third wave of feminism. They believe that the only real women™ are those born with a vagina and XX chromosomes.[note 3] They wish to completely enforce the classic gender binary, supporting gender essentialism."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kommentti